رواية عودة عاشق الجزء الثالث3 الفصل الثاني2بقلم منة الله الجزار



رواية عودة عاشق الجزء الثالث3 الفصل الثاني2بقلم منة الله الجزار


مايا خرجت مع جاك كان جاك بيتكلم وهي سرحانة ومش معاه وعمالة تهز راسها وخلاص. 

جاك باستغراب.. مايا Where did you go "أين ذهبتِ؟" لماذا لا تتحدثين معي؟ بما أنتِ مشغولة؟ 

مايا فاقت من السرحان.. ها معاك. 

جاك وقف العربية وبص ليها بحنية.. مايا تحدثي معي ماذا يشغل تفكيرك نحن childhood friends "أصدقاء منذ الطفولة" 

مايا بتعب وحطت إيديها على وشها وانهارت في الدموع..... 

جاك بقلق.. مايا Are you fine "هل أنتِ بخير؟". 

مايا فضلت تعيط... وجاك قلقان عليها بس سابها تعيط يمكن ترتاح. 

مايا فضلت أكتر من ربع ساعة وهي بتعيط وهو بيبص عليها بحزن. 

جاك بحزن.. تنفسي مايا. 

مايا بصتله وعيطت أكتر. 

جاك غمض عينه بحزن.. 

فتح عيونه على سؤال مايا.. جاك هو أنا وحشة؟ 

جاك بلطف.. ماذا تقولين؟ أنتِ Very beautiful "جميلة جداً". 

مايا بدموع.. أمال بيحصل معايا كدا ليه؟ هي الدنيا عاوزة مني إيه كل ما أقرب أنا وهو من بعض بيحصل لينا حاجات تخلينا نبعد عن بعض تاني أنا بحبه أوي يا جاك. 

جاك بحزن.. مايا هناك مقولة تقول" إذا أحببت شيئاً جداً دعه يذهب وإن عاد إليك مرة أخرى فهو لك إلى الأبد "

مايا بعدم فهم.. يعني إيه؟ 

جاك بشرح.. يعني إذا هو بيحبك بجد هيبحث عنك لكن إذا هو لم يحبك من البداية لن يبحث عنك مايا، دعك من هذا الهراء الذي تتفوهين به مايا هل أنتِ متأكدة تماماً من حب هذا الشخص لكِ..؟ 

مايا جاوبت.. Yes "نعم" 

جاك..بجدية.. إذن لا أمامك غير خيار واحد فقط. 

مايا بفضول.. إيه هو؟ 

جاك كمل.. هو التخطي. 

مايا بصدمة.. بس أنا مش عاوزة أتخطاه أنا لسه بحبه. 

جاك.. مايا افعلي هذا مثلما ما فعلتي مع مراد تخطيه أنتِ أحببتِ شخص آخر غير مراد ذلك الوغد الحقير الذي غدر بكِ وذهب وتزوج من تلك الشنطاء أنجي. 

كان بيكلم بغضب وهو بيكور إيده على الدريكسيون. 

مايا بغيظ.. ما تقولش عليه وغد.. 

جاك بغضب.. هو ليس وغداً فقط بل حقير لو رأيته أمامي لمزقته إرباً إرباً. 

مايا بصدمة.. أنت ليه بتكرهه كدا؟ 

جاك بسخرية.. هل من المفترض أني أقع في حبه بعدما فعل كل ذلك معكِ أنا من الأساس لم أوافق على هذه الزيجة ولكنكِ كنتِ تقولين هو ليس كالباقي مراد مميز فعلاً هو مميز لقد طعنكِ في الخلف بفعلته الشنيعة تلك. 

مايا بحزن.. مراد عمل كدا بعد ما حبسته. 

جاك بغيظ.. نعم تدافعين عنه بعد كل ذلك من أين عقلك يا فتاة ذلك الوغد الحقير لم يستمع إليكِ حتى توجه بسرعة لزواج من أنجي لتعذيبكِ يا فتاة وأنتِ مازلتي تحمينه حتى لم يتكلف منه الأمر الإتيان إليكِ وسؤالكِ لماذا فعلتي كل ذلك مايا You were forced to do that "مايا أنتِ كنتِ مجبورة تعملي كدا" وهو لم يأخذ دقيقة واحدة للتفكير في الأمر حتى. 

مايا كان الكلام بيوجعها أوي بس دي الحقيقة وكانت عارفة إن دي الحقيقة. 

جاك بجدية.. مايا أنتِ تعلمين ما هو مقدارك لدي أنتِ فتاتي الصغيرة ولن أسمح لأحد من جعلكِ تبكين مرة أخرى أنتِ وتلك المجنونة التي تدعى حسناء لا أعلم لماذا تذهبون وتلقون بأيديكم إلى التهلكة يا فتاة الحب هو نجاة وليس هلاك دعيني أسألكِ سؤال وأريد إجابة واضحة وصريحة. 

مايا.. اتفضل. 

جاك.. لو أنتِ فعلتي ذلك وقمتِ بالزواج من أخيه وتركته بهذه الطريقة البشعة كان هيسامح؟ 

مايا عارفة مراد كويس وإنه مكنش هيسامح.. اللي بيحب بيسامح يا جاك. 

جاك بابتسامة سخرية.. هذا هراء وليس بحقيقي الحب ما هو إلا حفاظ على الكرامة وجعل شريكي يتميز عن الآخرين لكن أنتِ تعلمين جيداً أنه لن يسامح لماذا تحكمين على نفسكِ يا فتاة بالانهيار من أجل شخص لو فعلتي هذا معاه لن تجدي مرادك معه فكري جيداً مايا أنتِ فتاة كبيرة وناضجة ابحثي عن مستقبلكِ وتميز عملكِ ودعك من هذا الهراء الذي يدعوه الجميع بالحب. 

مايا.. بس مراد عمل كتير عشاني وقف قدام الكل عشاني. 

جاك بجدية.. نعم لكنه فعل شيء لا يغتفر له عليه لو كنتُ مكانكِ يا فتاة لأغلقت هذا الكتاب منذ زمن وأحرقته وبدأت من جديد مايا الحياة ليست كما تظنين الحياة غير ذلك لا تعمل بالعاطفة بل تعمل بالقوة والقوي فيها فقط هو الذي يستطيع مواجهتها الحقيقية مايا أنتِ لكِ عملكِ لماذا تتركين حلمكِ من أجل شخص الأحلام لا تأتي إلينا لابد من السعي إليها لتحقيقها.. لا تتركي كل ذلك وراءكِ الحب لا تأكلين منه الخبز بل العمل لقد سمعت أن هناك competition "منافسة" قريبة لأقوى Design Partners "شركات التصميم" في العالم استعدي إليها جيداً للحصول على اللقب هذه المرة. 

مايا باستغراب.. مين قالك إني هدخل؟ 

جاك بجدية وهو بيشغل العربية تاني.. أنا I participated "شاركت" لكِ في competition "المنافسة" لن أسمح بضياع الحلم الذي سعيتِ إليه طوال حياتكِ.. وأيضاً لاسترداد حقكِ واسمكِ بين Companies "الشركات" من جديد بعدما حدث معكِ في المنافسة الأخيرة. 

مايا بصدمة.. أنت بتورطني 🙆🏻‍♀️؟ 

جاك بابتسامة.. Yes "نعم". ولن أسمح بأي تقصير مايا. 

مايا بسخرية.. أنت بجد بتتحدى شركة الجارحي. 

جاك.. بتحدي.. Yes. 

مايا.. بسخرية.. وهي بترجع شعرها لورا بغرور.. هفوز عليك يا بني أنت ما تعرفش مايا الجارحي. 

جاك بتحدي وسخرية.. سوف نرى؟ 

جاك في سره.. السبيل الوحيد أنكِ تطلعي من هذه الحالة هو أن تضيعي وقتكِ كامل في التصميم مايا وهذا أيضاً سيجعلكِ تتخطين أسرع. 

راحوا كافيه وقعدوا فيه ومايا قعدت تتكلم وهو كان بيبص عليها بإعجاب وسخرية في نفس الوقت عشان يغيظها... كان الوقت كله هزار وضحك أكأنه رجع مايا القديمة من تاني. 

" مراد هيعمل منكم كفتة 🙆🏻‍♀️😂"

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

*عند مراد وكايا.* 

كايا بسخرية.. مستنيني يا مرات أبوي. 

هند اتصدمت لما شافته واتصدمت أكتر لما شافت ورد لسه عايشة... واتصنعت الحب والصدمة... مرات أبوك مين يا كمال يا ولدي؟ 

مراد بسخرية.. هو أنتِ محدش خبرك هنا يا مرات أبوي إن كمال طلع كايا أخويا الله يرحمه. 

هند اتصدمت إنهم عرفوا الحقيقة ومن نبرة مراد شكله عرف كل حاجة ومش هيرحمها أبداً. 

هند بتصنع الصدمة.. كايا وأنت اتأكدت منين يا ولدي مش يمكن بيكدب. 

سكر بسخرية وغضب.. بيكدب سهلة ممكن نعمل اختبار DNA ونعرف إذا بيكدب ولا لا. 

هند بمكر.. أيون ما نعملش ليه مش يمكن طبخينها سوا وعاوزين تشوهوا سمعة كايا الله يرحمه اتقوا الله شوية يا ناس يا جعانة الواد عند ربنا بيتحاسب ليه تظلموه وبعدين مراد قتل أخوه بإيده ولا إيه يا مراد. 

مراد بصلها برفع حاجب وابتسم بسخرية.. معاكِ حق يا مرات أبوي قتلت أخوي بإيدي ومستعد أقتل أي حد تاني اللي بيكدب هنا هو اللي هيكون ضحيتي الجديدة ومراد طلع سلاحه وبدأ يعمره. 

هند بصدمة ومكر.. أيون اقتله هو هو بيكدب كايا مات من زمان دي أكيد بيقول أكيد عشان يكسر الوصية وياخد حق كايا بس اللي مايعرفوش إن كايا قبل ما يموت بيومين جه عندي وقالي يا مرات أبوي أنا بحبك كيف أمي بالظبط.. واتصنعت الزعل والدموع.. أنا حاسة بغدر من أهلي وممكن يموتوني في أي لحظة عشان الورث ومراد يكون هو الملك لكل حاجة فضلت أهدي فيه كتير بس هو كان مصمم وأخدني معاه للمحامي وكتب لي حقه في الأملاك كلها. 

كايا كان بيبصلها بسخرية هو ومراد وورد كانت بتبصلها بقرف والباقيين مصدومين. 

جاسر بصدمة.. ومجيتيش قولتي لينا أكيد ليه؟ 

هند زي ما هي.. هو حلفني ما أقول لحد واصل وقالي ما تقوليش لحد يا مرات أبوي ليقتلوكِ أنتِ كمان وفضلت ساكتة. 

حسناء بسخرية.. ما شاء الله أمنت الديب على الغنم. 

مازن بجدية وغضب.. كايا استحالة يعمل كدا أصلاً مكنش بيطيقك يا مرات عمي وكان أكتر واحد بتتخانقي معاه إزاي هيكتبلك كل حاجة وبعدين أصلاً الوصية ما بتتفتحش غير لما الشخص يجي يتجوز بعقد قانوني وكايا مكنش اتجوز أصلاً إزاي نقل ليكِ الأملاك. 

شوق كانت نازلة تجيب الأكل لعمر وسمعتهم.. راحت جابت أكل لعمر وطلعت تاني بسرعة دخلت.. عمر الحق. 

عمر فتح عينه.. في إيه؟ 

شوق.. كايا جه تحت مع مراد. 

عمر فط بفرحة.. احلفي. 

شوق.. والله تحت بس في مشكلة. 

عمر باستغراب.. مشكلة إيه؟ 

شوق.. العقربة مرات عمك عاملة مصيبة تحت. 

عمر مسح على وشه بغضب.. هي المرا دي عاوزة إيه مننا ما ترحم ميتين أبونا بقى. 

أخد منها الحباية وأخدها ونزل وهي نزلت وراه. 

ــــــ

*تحت.* 

مراد.. مازن معاه حق يا مرات أبوي استحالة الوصية تنكسر غير بعقد الجواز قانوني ولازم المأذون اللي كتب والشهود عشان تنكسر الوصية كايا مكنش متجوز أصلاً. 

هند بلعت ريقها بصعوبة.. وبعدين شافت ورد.. وابتسمت بخبث.. ومين قالكم إنه مكنش متجوز من وراكم وإني اللي كنت حاضرة الفرح. 

كايا قعد جانب سكر وحط رجل على رجل.. بسخرية.. وكنت متجوز مين بقى يا مرات أبوي. 

هند بصتله بغضب.. أنت واحد كداب أنت مش ولدي كايا كايا مات وكلنا دفنا جثته أنت واحد نصاب وعاوز تنصب علينا هنا.. وبعدين كايا كان متجوز ورد في السر. 

ورد فتحت عيونها بصدمة.. أنتِ بتقولي إيه؟ 

جليلة بغضب.. يعني كنتِ متجوزة ولدي وعاوزة تهربي مع واحد تاني اتفو على دي واحدة. 

جاسر بغضب.. جليلة. 

جليلة بغضب.. إني مش خابرة إيه اللي بيحصل مع ولادي واحد بيحب واحدة سابته وهربت مع واحد تاني والتاني متجوز من واحدة عرفي. 

هند بسخرية.. تربيتك فيهم يا جليلة ما عمرتش. 

مراد بغضب.. مايا ما هربتش مع حد أنتم اللي بعدتوها عني بعدت لما لقت الكل بيهاجمها وبيقول إنها سبب هلاكي مايا وورد أشرف من أي حد أنتم فاهمين ومش هسيبها وهرجعها ليا من تاني حتى لو هتجوزها غصب عن الكل. 

كايا بغضب.. أنتِ طول عمرك متسرعة وبتحكمي على الناس من غير ما تعرفي مايا بنت ناس وورد برضو محترمة مش عشان هند أمها تبقى بنت مش كويسة صحيح الأهل بيجيبوا لولادهم العار.. 

جاسر بصدمة.. بنتها. 

هند بسرعة وغضب.. كداب أنا معنديش عيال كان عندي ولد وحامد العزايزي قتله معنديش غيره كداب. 

عمر وشوق نزلوا وعمر اتكلم بغضب.. أنتِ عاوزة مننا إيه تاني ما تسيبينا في حالنا كل يوم مشاكل أنتِ إيه ما بتزهقيش من المشاكل دي أنتِ شيطانة يا شيخة.. احنا زهقنا منك خلاص من يوم ما دخلتي بيتنا وأنتِ مش سيبتي حد في حاله كله اتأذى منك وأولهم أبويا وأمي أمي اللي ماتت بحسرتها عشان أختي اللي ماتت أنتِ إيه يا شيخة ما هنتيش علي جوزها وروحتي سرقتيه منها أنا هاخد حق أمي منك. 

وراح أخد سلاح مراد من إيده والكل اتصدم وشوق جريت عليه بخضة.. عمر نزل السلاح ده هتودي نفسك في داهية. 

عمر بجنون.. هروح فيها السجن وأخلص منها وهاخد حق أمي. 

جاسر بغضب.. عمر نزله يا ولدي ما تستاهلش تروح فيها السجن. 

هند راحت استخبت ورا جليلة بخوف. 

مازن بغضب.. عمر هتضيع نفسك سلمها للقانون. 

عمر بجنون.. قانون إيه القانون اللي معرفش ياخد حق أمي زمان لما دي حاولت تقتلها هياخد حقها دلوقتي سيبني يا مازن أخلص عليها. 

حسناء بصدمة.. حاولت تقتلها. 

عمر بسخرية.. أيون شوفتي أنا شوفتها بعينيا أنا وكايا وأحنا صغيرين كنا بنلعب و جدي الله يرحمه قالنا روحوا نادوا شادية عاوزها روحنا وشوفناها. 

كايا بغضب.. شوفناها وهي جايبة الفوطة وبلها وأحنا منعرفش هتعمل فيها إيه قربت عليها وكتمت بيها نفس مرات عمي حاولت كتير تقومها بس. 

عمر بغضب.. كانت هتخلص على أمي لولا ربنا ستر عمي حاتم كان جاي علينا وهو اللي بعدها عن أمي وكان رايح يقول لجدي. 

مازن كان بيسمع وهو مصدوم 😳.. أبويا. 

كايا.. آه أبوك يا مازن وكمل بغضب.. جريت وراه وحدفته من على السلم عشان ما يوصلش لجدي ويقول عليها ليه. 

الكل كان مصدوم 😳 وأولهم مازن. 

هند.. كدابين أنتم طبخينها سوا عاوزين تخلصوا مني وبس صدقني يا جاسر دول عاملين مؤامرة عليا عاوزين يفرقونا عن بعض. 

عمر بجنون.. هخلص عليكِ انهارده وبـ خرجت رصاصة وهند صووت و.

تعليقات



<>